Istanbul

6 dana, Turska

već od 139€

Opis destinacije

"Grad gradova" - na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najlepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije. Pripovedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453. Sultanat postaje Imperija, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala sve do 1918.godine. Grad gradova i danas sa Vaseljenskom patrijaršijom čini centar pravoslavnog hrišćanstva. Kao obavezni i kao osnovni deo aranžmana uključili smo u program obilazak najvažnijih građevina koje su nam ostavili vizantijski carevi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
  • Izleti
PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA S DORUČKOM

TERMIN
PUTOVANJA
SPECIJALNA
CENA
SPECIJALNA
CENA

10.11/15.11.2020.
Specijal za uplate do 15.10.2020.
139 € Hotel 3*
first minute
159 € hotel 3*
Cene iz tabele su po osobi - izražene u evrima. Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
• Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu 
• Smeštaj hotelu prema programu u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom 
• Panoramsko razgledanje Istanbula 
• Usluge turističkog vodiča - pratioca grupe tokom putovanja 
• Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA 
• Fakultativne izlete i individualne troškove 
• Ostale usluge i sadržaje u hotelima 
• Dodatno sedište u autobusu 50 € 

POPUSTI: Deca ostvaruju popuste u pratnji dve punoplatežne osobe. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja putovanja. 
• deca od 0 – 2 godine besplatno (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu) 
• deca od 2 – 12 godina popust 10% na devizni deo aranžmana (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu) 
OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne, dvokrevetne (1/2) i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (1/2+1). Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije ni opisa navedenog u programu putovanja. Organizator će odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, a najkasnije 7 dana pre početka putovanja obavestiti putnike o nazivu hotela pisanim putem. Smeštaj je u Istanbulu u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

Hotel Hamidiye 3* - http://hamidiyehotel.com/

Hotel Hamidiye nudi prostrane sobe i restoran na krovu na samo 500 metara od Kapali čaršije i Sulejmanove džamije. Tu su i 3 bara i relaksirajući hamam sa saunom. Sobe hotela Hamidiye su uređene u klasičnom stilu i imaju moderna kupatila s fenom za kosu. Sobe su klimatizovane i sadrže minibar.Gosti hotela Hamidiye mogu uživati u turskim i evropskim jelima u restoranu na terasi sa koje se pruža pogled na Istanbul ili u a la carte restoranu koji se fokusira na rusku i tursku kuhinju.Recepcija radi 24 sata i može za vas organizovati masaže i zakazati vam termin u hotelskom frizerskom salonu. Nakon toga, u hamamu se možete odmoriti i oporaviti telo.Destinacija Fatih je odličan izbor za putnike koje zanimaju spomenici, arhitektura i istorijski lokaliteti.
1. dan UŽICE
Polazak autobusa iz Užica oko 14:00 h sa parkinga kod Gradskog stadiona. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre putovanja. Putovanje preko Požege, Čačka, Kragujevca... Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2. dan ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Istanbul je moderna metropola, najveći grad Turske koji leži na Bosforskom moreuzu između Mramornog i Crnog mora i jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Poznat je po imenima: carski grad - Carigrad, Vizantion, Konstantinopolj. Istanbul je glavna evroazijska raskrsnica sa dugom i zanimljivom istorijom, brojnim kulturno istorijskim spomenicima i modernim trgovima i bulevarima. Po dolasku u ISTANBUL panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog, Galata most i Galata kula, Sulejmanova dzamija, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta AZIJA. Prelazak sa Evropske na Azijsku stranu Istanbula i vožnja autobusom do Čamlidže - najlepšeg vidikovca na Azijskoj strani Bosfora. Obilazak nove, najveće džamije u Turskoj odakle se pruža pogled na skoro ceo Istanbul. Odlazak u živopisni deo grada Uskudar i šetnja Azijskim delom Istanbula do svetionika - Devojačka kula. Nastavak putovanja do još jednog zanimljivog dela grada Kadikoy. Šetnja Bagdad ulicom. Slobodno vreme do planranog povratka u Evropski deo grada. Povratak autobusom na Evropski deo i obilazak najveće grčke pravoslavne crkve u Istanbulu – Aja Trijada, podignuta 1880 -te godine u Neovizantijskom stilu. Nakon obilaska slobodno vreme na glavnom gradskom trgu Taksim. U poslepodnevnim časovima mogućnost fakultativnog izleta na VIDIKOVAC PJER LOTI I MINIATURK. Odlazak autobusom pa žičarom do najlepšeg vidikovca u Istanbulu (Pjer Loti) odakle se pruža pogled na grad i zlatni rog. Slobodno vreme za fotografisanje i uživanje u pogledu, obilazak groba Mehmed Paše Sokolovića, nakon toga poseta kompleksu džamije Ejup. Iz Ejupa odlazak do još jednog interesantnog mesta u Istanbulu. Miniaturk ili Turska u minijaturi. Povratak u Hotel.

4.dan ISTANBUL
Doručak. Polazak u PEŠAČKO RAZGLEDANJE ISTANBULA u pratnji lokalnog vodiča sa uključenim ulaznicama i obilazak: Plava Džamija - jedna od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu, Aja Sofija (nekada najveća pravoslavna crkva na svetu, izgradjena za vreme cara Justinijana 537 godine n.e. koja predstavlja remek delo Vizantijske arhitekture) Topkapi palata - muzej - velelepna sultanska palata, gde je živela većina turskih sultana u period 15.-19. veka sa bogatom riznicom dragulja, dijamanata, zlata koji svedoče o bogatstvu i raskošnom životu otomanskih careva. Rimski Hipodrom - izgradjen za vreme vladavine Konstantina Velikog, danas predstavlja centralni gradski trg starog dela Istanbula. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na TURSKO VEČE. Program se održava u nacionalnom restoranu gde ćete u autentičnom orijentalnom ambijentu uživati u večeri sa muzičkim i plesnim programom. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta VASELJENSKA PATRIJARŠIJA I KRSTARENJE BOSFOROM. Odlazak autobusom u deo grada Fener gde se nalazi sedište Vaseljenske patrijaršije. Poseta crkvi Sv. Djordja u kojoj se čuvaju velike duhovne vrednosti: deo krsta na kome je bio razapet Isus Hrist, mošti Sv. Jefimije, vredne mozaičke ikone Bogorodicei Sv. Jovana Krstitelja iz 12. veka. Nakon posete patrijaršiji krstarenje Bosforom uz razgledanje: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš - kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortakoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata... Nakon krstarenja slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog izleta - DOLMABAHČE PALATA, rezidencija turskih sultana iz 19 - og veka izgrađena po uzoru na evropske dvorove. Za razliku od Topkapi palate koja je gradjena u orijentalnom stilu, Dolmabahče palata je izgradjena u impresivnom imperijalnom turskom stilu, po uzoru na raskošne evropske dvorove. Obilazak palate u pratnji lokalnog vodiča: raskošni vrt, Barokna džamija, sat kula, dragoceno kamenje poput marmarskog mermera i egipatskog alabastera, veličanstveni tepisi i ćilimi koji svedoče o nekadašnjem raskošnom životu sultana, kolekcija crteža u ulju koji krase zidove palate. Dolmabahče palata je jedno od prvih mesta na svetu koje je bilo opremljeno lampama na gas, savremenim protočnim vodokotlićima u kupatilima, električnim svetlom i liftom. Nakon obilaska slobodno vreme. Planiran polazak za Srbiju u popodnevnim časovima (oko 16h). Noćna vožnja preko Bugarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

6. dan UŽICE
Dolazak u Srbiju u jutarnjim / prepodnevnim časovima. Kraj programa.
Cene iz tabele su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate. 
• Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja. 
• Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3 jednake mesečne rate, čekovima građana, realizacija svakog 10., 20. ili 30. u mesecu 
• Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina 
• Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Amigo Travel 
• Administrativnom zabranom: 40% prilikom rezervacije, ostatak na 4 jednake mesečne rate po realizaciji aranžmana. 

AMG
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: 
• Pešačko razgledanje Istanbula sa uključenom ulaznicom za Top Kapi 30 € / 15 € deca 
• Dolmabahče palata sa uključenom ulaznicom 25 € / 15 € deca 
• Tursko veče sa uključenom večerom i 2 pića 30 € / 20 € deca 
• Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom 20 € / 15 € deca 
• Vidikovac Pjer Loti I Miniaturk ( Turska u minijaturi) 20 € / 15 € deca 
• Azija 25 € / 15 € deca 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe. 

Video

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Egipat

Letujte na Crvenom moru